За нас

Фондация Истински мед

Екипът зад фондация “Истински мед” се е обединил около идеята да популяризира проблемът с изчезването на пчелите и пчеларите в България. Нашата мисия е да осведомим, обучим и вдъхновим хора от всички възрасти и сфери за проблемите на биоразнообразието, пчелите и пчеларския бранш. Работим с детски градини, училища, корпоративни партньори, екоактивисти и с всеки, които има позиция по отношение на изхранването на бъдещите поколения и устойчивия подход към разбирането и експоатирането на природни системи.

Сергей Петров

Човечеството се намира в началото на шестото масово унищожаване на видовете на планетата ни. За първи път в историята на Земята, обаче, ние можем съзнателно да противодействаме на изчезването на опрашителите и биоразнообразието. Нека да помислим, да действаме и да се радваме на устойчиво бъдеще за нашия единствен дом.

Стефани Димитрова

Истинско вдъхновение е да будиш любопитството в детските очи и да им откриваш необятния и магически свят на пчелите. С Фондация “Истински мед” можем да достигнем до хиляди деца в България и да им разкажем повече за важността на малките опрашителки и за това как всеки може да допринесе за опазването им. Заедно можем повече! 💛

Владимир Василев

Фондация “Истински мед” се роди като естествено продължение на работата ни за постигане на устойчиво пчеларство и защита на пчелите. С дейността си в нея можем да подпомогнем по-широк кръг пчелари и да реализираме проекти с идеална цел, коiто да надградят положителния ни принос. Нашата визия е всеки пчелар, независимо колко кошера отглежда, да има достъп до знание, контакти и възможности.

В момента подготвяме кампания за посещения на пчелари в детски градини с цел да запознаем най-малките деца с ролята на пчелите и важността им за биоразнообразието. Повече подробности за кампанията: тук.

Можете да подкрепите дейността на Фондация Истински мед чрез дарение по сметката ни:

Титуляр: Фондация Истински мед

IBAN: BG92FINV91501017637595 

Банков код: FINVBGSF

Банка: „Първа инвестиционна банка“АД