Покани пчелите в детската градина

По случай началото на новата учебна година стартираме поредица от безплатни посещения в общинските детски градини в София.

Този септември започва кампанията ни, насочена към най-малките – децата в предучилищна възраст от 3 до 7 години. Целта ни е да ги запознаем с вълшебния свят на пчелите по интересен и образователен начин и да ги срещнем с малките опрашителки и техните пазители – пчеларите.

В серия от посещения в детските градини в София, пчеларите от платформата на Истински мед ще се срещнат с децата и ще им разкажат за своя занаят, за важната роля на пчелите за осигуряване на биоразнообразието и за това как се прави мед и защо е толкова полезен. Нещо повече – децата ще могат да видят от близо истински кошер, пълен с живи пчели. Кошерът е със специални стъклени стени, така че едновременно да е напълно безопасен за децата и да показва пчелите вътре. Този тип демонстрационни кошери будят голям интерес за малки и големи и същевременно помагат за по-доброто визуално представяне на живота на пчелите.

Вярваме, че посещението на пчеларя и неговите пчели при децата ще е изключително зареждащо, интересно и полезно за тях. Ако желаете да посетим Вашето детско заведение, не се колебайте да заявите участието си на този линк.

Посещението се провежда в рамките на 45 мин. до 1 час, като е съобразено с възрастта на децата. Местата са ограничени и ще се запълват по хронологичен ред на попълване на формата.